Underbart!

Ojoj, såg nyss ett klipp från hickstead derby 1963. Man blir ju glad ända in i själen. En av de tävlande red med gipsad arm... VEM skulle kunna klara av det i dagens läge? Den skickligheten (mm, och dårskapen...) finns nog inte längre. Där gäller det då sannerligen att ha koll på vad man gör och ha en väldresserad pålle!

Idag på fm var jag i ridhuset och red Tonian. Hon lyssnade ganska bra för att ha vilat i en vecka. Lite stel men det fick vi bort efter arbete i skritt och trav. Måste ju säga att hennes skritt var helt underbar idag! Långa vägvinnande steg. Kunde rida sluta i skritten, samt öppna med ett ganska bra tramp. Ett par mycket fina skrittpiruetter lyckades vi med också!

Galoppen var helt underbar den också. Mjuk, runt och med mycket energi. Vi red lite försiktig öppna i galoppen, och vi red en hel del förvänd galopp. Stensäker kändes hon verkligen i galoppen! En gång bytte hon, men då hade vi tagit både serpentin och en kortsida i förvänd galopp, så det var "helt ok".

Jag märker att vi måste vara lite försiktiga med att rida sluta, för hon blir lite motig när hon blir osäker på vad jag vill, och då slutar hon bjuda framåt. Då gäller det bara att rida rakt framåt! Red lite försiktig öppna på medellinjen, vilket passar henne mycket bättre. Där har hon inget "stopp" som stör henne. Å andra sidan blir det svårare för mig att hitta rätt linje! =)

Sedan har vi ju traven... suck.... Hon jobbar väl ganska fint i traven, men jag tyckte hon var lite stel och spänd idag. Lite tittig. Jag upplever fortfarande att jag har väldeliga problem med att sitta mjukt och avslappnat i sadeln under nedsittning. Fattar inte varför jag inte kommer ner ordentligt. I skritten och galoppen sitter jag ju som gjuten i den nya sadeln!

Jaja, jag ska ju till Annika Kroon på torsdag, så då kanske hon kan se vad det är jag pysslar med ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen, och sedan bär det av till Ullared! Whiiii!!!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0